klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Grote Keignaart/Grote Keignaert
Foto's      
Plan

 
aar
Klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.
Gegevens De Grote Keignaertkreek is gelegen naast Zandvoorde, een deelgemeente van Oostende. De ene kant van de kreek is parkgebied en de andere kant bevindt zich het eerste natuurreservaat van Oostende.
Deze vijver is pas openbaar water sinds 2008.
Lengte 1.2 km. Breedte 90 meter. Diepte tot 3.4 meter.
Natuurlijke oevers met veel riet. 
Vissoorten

Het visbestand bestaat hoofdzakelijk uit een gemengd visbestand.

Je kan er een 10tal vissoorten vangen nl. paling, brasem, giebel, karper, blankvoorn, rietvoorn, snoek, baars, snoekbaars,winde.

De blankvoorn en de Brasem zijn de meest voorkomende vissoort en worden ook het meest gevangen maar ook de karper is er goed vertegenwoordigd, zelfs grote exemplaren.
Verder is er ook melding van een goed snoekbestand.

Vergunning Visverlof Vlaamse gemeenschap.
Er mag gevist worden van de Libellaan tot aan de Kapittelstraat en ook alleen maar aan deze zijde van de Grote Keignaert kreek.
Bijzonderheden De Keignaert is ontstaan tijdens het Beleg van Oostende (1601 - 1604).  De belegerden groeven een bres in de duinen om zich tegen de aanvallende troepen te beschermen.  Daardoor brak de zee door en drong het land binnen.  De later aangelegde Grintwegdijk sneed de Keignaert doormidden en maakte een eind aan de bedreiging die de kreek vormde. In regenrijke periodes is de Keignaert een natuurlijke waterbuffer waardoor wateroverlast en overstromingen worden vermeden.  In droge periodes vormt ze een belangrijke zoetwatervoorraad, o.m. voor de landbouw.De rietkragen van deze zoetwaterkreek zijn in de zomer een broedgebied voor rietvogels.  In de herfst dienen ze als rustgebied.
 Stekken

Te bereiken via de Libellaan en de Kapittelstraat.

De wagen kan hier bijna overal op een veilige manier worden geparkeerd.

 
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.