klik hier om terug te gaan naar index vislocaties
Kleine Nete of Boven Nete
Foto's

 
Plan  
Klik op het icoontje in de linker benedenhoek voor een satelliet beeld.
Gegevens De kleine Nete  is ongeveer 50km lang waarvan 15 km bevaarbaar. De gemiddelde breedte is 23 meter. De diepte varieert van 3 tot 5 meter. Verschillende stuwen regelen het waterpeil. Deze rivier is op veel plaatsen gekanaliseerd, uitgediept en rechtgetrokken. De oevers zijn overwegend natuurlijk en op sommige plaatsen versterkt het hout of betonnen boorden. Er is een jaagpad op beide oevers, maar meestal niet bereikbaar met de wagen. Zoals iedere rivier schommelt het waterniveau. De stroming kan redelijk fel zijn en het water is bruin van kleur.
Vissoorten Blankvoorn - brasem - blei - karper - kopvoorn - winde - grondel - snoek - paling - serpeling -. Uitzonderlijk komt er ook beekprik, modderkruiper en rivierdonderpad voor. 
Vergunning Visverlof Vlaamse Gemeenschap.
Bijzonderheden Veel fiets en wandelmogelijkheden.
 Stekken Stek 1: In Grobbendonk heb je de samenloop van de Aa en de Kleine Nete. Hier gaan deze twee rivieren samen door een sluis die het water met enorme kracht in een enorme rivierbedding doorlaat. Deze stek is bekend bij plaatselijke vissers die er vaak snoek en mooie baarzen bovenhalen.
Stek 2: De rivier maakt achter de watermolen een plas. Hier is de stroming gering en kan er goed met de vaste stok zowel als werphengel gevist worden. Ook dit is een goede snoekstek.

Verder heb je nog snel en traagstromende stukken. Voor ieder wat wils dus.
 
Foto's

 
Copyright 2006 Noyelle Frans. Alle rechten voorbehouden.